• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames nemen afscheid van recordinternational Aline Zeler

  Aline Zeler verzamelde 109 caps.

  Aline Zeler verzamelde 109 caps.

  Aline Zeler zet een punt achter haar carrière bij de Belgian Red Flames. De 35-jarige Zeler is met 109 interlands recordinternational.

  De Belgische vrouwen konden zich onlangs niet plaatsen voor het WK voetbal van volgende zomer in Frankrijk. Voor Aline Zeler was de kwalificatiematch tegen Zwitserland het laatste wapenfeit bij de nationale ploeg, na 109 interlands.

   

  Zeler speelde bij de Flames zowel in de verdediging als in de aanval en maakte in  totaal 29 doelpunten. “Ik heb de nodige tijd genomen na de uitschakeling tegen Zwitserland en heb beslist om mijn carrière af te sluiten op dit niveau", vertelt Zeler.

   

  "De volgende kwalificaties, voor het EK 2021, starten pas in september 2019. Ik maak uiteraard het seizoen vol bij PSV, waar we nog vele doelen hebben dit jaar. Ik denk dat de ploeg een mooie progressie heeft gemaakt en in de toekomst nog enorm zal evolueren.”

  Aline Zeler

  Aline Zeler

  Bondscoach: "Voorbeeld op en naast veld"

  Bondscoach Ives Serneels blikt tevreden en trots terug op zijn samenwerking met Aline Zeler als international: “Aline is een echte teamplayer met veel aandacht voor discipline, in de eerste plaats voor zichzelf. Het is mede daardoor dat ze dergelijke mooie carrière heeft kunnen uitbouwen. Ze is een voorbeeld op en naast het veld."

   

  "Hopelijk mag ze in de toekomst naast het veld die steunpilaar blijven die ze altijd is geweest. Voor de vrouw en de speelster Aline heb ik het allergrootste respect.”

  Ives Serneels

  Ives Serneels