Ook Lokeren-trainer Peter Maes opgepakt in fraudedossier

  Er is een nieuwe naam gevallen in het fraudedossier in het Belgische voetbal: Peter Maes. De trainer van Lokeren is vandaag opgepakt. Morgen moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen. De rol van Maes is niet duidelijk, mogelijk heeft het iets te maken met zijn manager Dejan Veljkovic.

  Sportief zit Lokeren in erg woelig water. De club staat op plaats 15 met amper 5 op 33. Nu is er ook naast het veld slecht nieuws te melden. Trainer Peter Maes is vandaag opgepakt. Hij was niet aanwezig op de training.


  Lokeren reageerde vanavond met een persbericht. "De club heeft via de pers vernomen dat Peter Maes werd opgepakt en morgen voor de onderzoeksrechter moet verschijnen", klinkt het. "Eerder vandaag werd hij in Hasselt uitgenodigd voor een gesprek in het kader van het fraudedossier. Over verdere informatie beschikken wij op dit moment niet."


  "Dinsdag zijn er twee trainingen voorzien. Arnar Vidarsson zal alvast de ochtendtraining voor zijn rekening nemen."

  Niet bij onderzoeksrechter Raskin

  Peter Maes wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat zal niet Joris Raskin zijn, want de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten diende een verzoek tot wraking in tegen Raskin. 

   

  De zaak barstte los op 10 oktober. Toen voerden de speurders ook een huiszoeking uit bij Lokeren. In het grootschalige onderzoek naar fraude en matchfixing in ons voetbal zijn tot nu toe 20 mensen in verdenking gesteld.

  Lokeren speelde zaterdag tegen Antwerp, maar Maes kon niet veel vragen beantwoorden