• home
 • video
 • pas verschenen

  Greg is zot van MTB: "Na mijn carrière wedstrijden rijden"

  0 / 0

  Vorig weekend zakten 2.000 mountainbikers af naar de Vlaamse Ardennen voor een alternatieve Ronde Van Vlaanderen-toertocht. Onder hen ook een bekende renner: Greg Van Avermaet. "Het is leuk om de dingen te combineren", luidt het.

  "Ik rijd in de winter graag met de mountainbike", zegt Van Avermaet. "Het was zo’n mooi weer dat ik deze toertocht niet kon laten schieten. "

   

  "Ik had met de ploeg overlegd dat mijn seizoen erop zat. Vooral omdat er niet meteen een ideaal programma voor mij klaarlag. Als we nog gestart waren in Parijs-Tours, had ik er nog meegedaan. Maar nu bleven er enkel nog de Ronde van Turkije en de Ronde van China over."

  "Na mijn carrière wil ik mountainbikewedstrijden rijden"

  Van Avermaet kent de Vlaamse Ardennen als zijn broekzak. Vindt hij het nog spannend om op een vrij moment over dezelfde wegen rond te dokkeren?


  "Ik kom er wel vaak, maar altijd langs dezelfde wegen. Het is leuk om over  zandwegen te rijden en plots op de Eikenberg te staan. We fietsen ook met een lagere snelheid dan op de koersfiets. Ik reed met een kameraad, het was niet de bedoeling om te gaan racen. "


  Van Avermaet kon rekenen op veel aandacht. "Dat recreanten mijn naam riepen, in mijn wiel kwamen hangen en een foto maakten? Daar had ik helemaal geen probleem mee, ik vond dat zelfs fijn. Voor mij is fietsen nog altijd een soort hobby. Mountainbiken zorgt voor een ideale afwisseling na het wegseizoen."

  Ik kan me wel vinden in Mathieu van der Poel, die zegt dat hij wegwielrennen alleen te saai vindt. Het is mooi dat hij alle onderdelen van het wielrennen kan combineren.

  "Veel renners rijden met de mountainbike. Niet alleen voor de afwisseling, maar vooral voor de techniek. En het is bovendien goed voor de conditie. In dat opzicht vind ik het heel mooi wat Mathieu van der Poel doet. Ik kan me wel vinden in zijn woorden dat hij wegwielrennen alleen te saai vindt. Het is mooi dat hij alle onderdelen van het wielrennen kan combineren."

   

  "Na mijn carrière zie ik mezelf ook wel mountainbikewedstrijden rijden. Maar nu is het wegwielrennen te belangrijk om een aantal jaren weg te gooien."

  "Nog te vroeg voor een ronderenner bij nieuwe ploeg CCC"

  In 2019 rijdt Greg Van Avermaet niet meer onder de vlag van BMC, maar wordt de hoofdsponsor het Poolse CCC. Staat de ploeg al op punt en waar liggen de ambities voor volgend seizoen? 

   

  "Deze mountainbiketocht was mijn laatste wapenfeit van dit seizoen. Nu ga ik echt wel rusten. Dat wil zeggen 4 tot 5 weken zonder fiets. Dan beginnen we weer op te bouwen. Toertochten rijden in de streek is dan de ideale training in het weekend. Dat combineer ik met  krachttraining en fietsen op de weg in de week."

   

  "In 2019 wil ik vooral de Ronde Van Vlaanderen en de andere klassiekers heel goed proberen te rijden, dan volgen de Tour-start in Brussel en ten slotte het WK. Daarmee ziet 2019 er in feite uit als de vorige jaren. "

  Ons budget om renners als Dumoulin aan te trekken is voorlopig nog niet groot genoeg.

  "De nieuwe ploeg begint stilaan vorm te krijgen. Het is niet het BMC zoals het dit jaar was, maar het is ook een ander budget. We hebben heel laat onze
  sponsors aan de haak geslagen."


  "Sowieso denk ik dat we voor de klassiekers goed zitten. In de rittenkoersen zullen we net iets meer vrijheid krijgen dan in andere wedstrijden waar we minder op het voorplan treden. Dat kan  in ons voordeel spelen om in een ontsnapping te gaan of een rit te winnen."


  "Ons budget om een renner zoals Dumoulin aan te trekken is voorlopig nog niet groot genoeg. Al is het wel onze ambitie om de komende jaren een ronderenner binnen te halen. Maar dat is nu nog niet aan de orde."