• home
 • video
 • pas verschenen

  "Fake news", reageert Ronaldo, maar journalist schermt met bewijzen

  Cristiano Ronaldo

  Cristiano Ronaldo: "Ze zijn op zoek naar publiciteit."

  Cristiano Ronaldo doet de berichten over een verkrachting uit 2009 af als nepnieuws. De Duitse journalist die de zaak onderzocht heeft, reageert met de bewijslast.

  Ronaldo: "Ze willen zich populair maken"

  Vorige vrijdag kwam het Duitse kwaliteitsblad Der Spiegel met het nieuws dat een Amerikaanse vrouw Cristiano Ronaldo beschuldigt van verkrachting in Las Vegas. De topvoetballer lacht het bericht weg.

   

  "Fake news", zei Ronaldo in een livevideo op Instagram. "Via mijn naam zijn ze op zoek naar publiciteit. Ze willen zich populair maken, zo gaat dat."

   

  Kijk hieronder naar de korte reactie van Ronaldo:

  Journalist: "Honderden documenten"

  De Duitse journalist Christoph Winterbach gaat in de tegenaanval. Met een reeks tweets legt de reporter van Der Spiegel uit waarom de beschuldigingen wel waar zijn.

   

  Winterbach vertelt dat hij weken aan het verhaal heeft gewerkt. Hij beschikt over honderden documenten. "We zijn naar Las Vegas gereisd", verdedigt Winterbach zich. "We hebben e-mails, medische rapporten en politieverslagen kunnen inkijken. Die komen van meerdere bronnen en zijn ook allemaal nagekeken door gespecialiseerde collega's."

  "Ze zei neen en stop"

  Volgens Cristiano Ronaldo ging het om seks met wederzijdse toestemming. De journalist weerlegt die stelling met een document. In een vragenlijst van Ronaldo's advocaten zou de topvoetballer toegeven dat de Amerikaanse vrouw "neen" en "stop" zei.

  "Te bang om zijn naam te noemen"

  Volgens Cristiano Ronaldo zoeken mensen publiciteit op door zijn naam te misbruiken. "Dat betwijfel ik ten zeerste", antwoordt Christoph Winterbach. "Toen de vrouw naar de politie belde, was ze te bang om zijn naam te noemen."

   

  De journalist staaft zijn woorden met een politieverslag uit 2009. Daarin staat te lezen dat de vrouw enkel kwijt wil dat het om een publiek figuur gaat. "Een atleet, maar de persoon weigert de naam naam te geven", klinkt het.