• home
 • video
 • pas verschenen

  Busquets wegkapen bij Barcelona? Dat is dan 500 miljoen euro aub

  Busquets verloor gisteren met 2-1 bij Leganes.

  Sergio Busquets heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd. De Spaanse middenvelder ligt nu tot 2023 vast in Camp Nou. Barcelona verhoogde ook de opstapclausule voor zijn draaischijf van 200 naar 500 miljoen euro.

  De 30-jarige Busquets debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van Barcelona. Hij is na de Argentijnse sterspeler Lionel Messi de tweede aanvoerder van de Spaanse landskampioen. 

   

  Het jeugdproduct speelde al 490 wedstrijden voor de Catalaanse trots, waarmee hij onder meer zeven keer kampioen werd en drie keer de Champions League won.  Met Spanje won Busquets ook het WK in 2010 en het EK in 2012.

   

  "Intelligentie, evenwicht, overzicht. Sergio heeft enorme kwaliteiten", laat Barcelona weten op zijn website. "De nummer vijf van Barça is een bolwerk in de verdediging en van onschatbare waarde in de aanval."

  De mededeling op Twitter: