• home
 • video
 • pas verschenen

  Davide Ballerini eert Marco Pantani, Meurisse valt net naast podium

  Het is de 2e zege van het jaar voor Davide Ballerini, na de proloog in de Sibiu Cycling Tour.

  Davide Ballerini (Androni) heeft de 15e editie van de Memorial Marco Pantani (1.1) gewonnen. De 24-jarige Italiaan was na 200 km van Cesenatico naar Castrocaro Terme in Emilia-Romagna de snelste in een spurt van een kopgroep van 18. De Belgische WK-ganger Xandro Meurisse eindigde vierde.

  Op een parcours met de nodige klimkilometers - om de betreurde Italiaanse klimmer te eren - waren er verschillende aanvallers. Een groepje van 5 werd op het lokale circuit gegrepen door een uitgedund peloton. Onder impuls van onder meer Quintana, Pozzovivo en Hermans.

   

  De beklimming van de Montevecchio, 4,3 kilometer aan 7 procent, moest meerdere keren gedaan worden. En bij een van die overtochten reden Quintana, Cataldo, Hermans, Dunbar, Pozzovivo, Nibali, Pelizotti en Gaudu weg. Wat later sloten de Belgen Meurisse en Pauwels aan, met Guillaume Martin, Brambilla, Barguil en Ballerini. De kopgroep werkte goed samen en zou sprinten voor de zege. 

   

  Een vluchtpoging van Nibali op 3 kilometer van het einde werd onder de rode vod ongedaan gemaakt. In de spurt haalde Ballerini het, voor de Fransman Gaudu (FDJ) en zijn ploegmaat Francesco Gavazzi (Androni). Meurissse strandde op 4.

   

  Voor Ballerini is het zijn tweede profzege, na die in de proloog van de Sibiu Tour. Hij volgt op de erelijst Marco Zamparella op.

  Uitslag:

  1. Davide Ballerini (Ita), 199 km in 5u03'07"
  2. David Gaudu (Fra)
  3. Francesco Gavazzi (Ita)
  4. Xandro Meurisse 
  5. Gianluca Brambilla (Ita)
  6. Franco Pellizotti (Ita)
  7. Nairo Quintana (Col)
  8. Edward Dunbar (Ier)
  9. Marco Tizza (Ita)
  10. Warren Barguil (Fra)
  13. Serge Pauwels
  14. Ben Hermans