• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal houdt Maes 2 jaar langer aan boord: "Werk graag voor Benoot of Wellens"

  " "

  Nikolas Maes rijdt sinds 2017 voor Lotto-Soudal.

  Nikolas Maes heeft zijn contract bij Lotto-Soudal tot eind 2020 verlengd. "Ik voel me zowel op sportief als persoonlijk vlak goed in deze ploeg", vertelde de 32-jarige gewaardeerde knecht.

  Maes kwam in januari 2017 na 7 jaar Quick-Step bij Lotto terecht. De voorbije jaren reed hij vooral in dienst. "Binnen dit team kan ik mijn rol ten volle vervullen. De kopmannen weten wat ze aan mij hebben. Mijn sportieve uitdaging vind ik in het rijden van grote wedstrijden waarin we met kopmannen als Benoot of Wellens op de overwinning mikken."

   

  "Wanneer het resultaat dan goed is, geeft me dat veel voldoening. Ik kan evenveel genieten van een zege van een ploegmaat in een grote koers asl wanneer ik zelf een kleinere koers zou winnen." Maes won nog niet vaak: een rit in de Ronde van Burgos in 2013 en de World Ports Classic in 2013.


  Maar voor Maes is koersen meer dan winnen: "Ik voel me als persoon goed binnen dit team. Ik heb een goeie band met mijn ploegmaats en kan volop mezelf zijn. Dat zijn belangrijke factoren aangezien je als renner zo vaak van huis bent."

  "Komst van Ewan geeft nieuwe impuls"

  Maes begon moeizaam bij Lotto, omdat hij ziek was in het voorjaar van 2017. "Dit jaar kon ik wel op niveau presteren met als hoogtepunt de zege van Benoot in Strade Bianche. Ik hoop de lijn door te trekken in de komende 2 seizoenen."

   

  "De komst van Caleb Ewan zal ongetwijfeld een nieuwe impuls geven aan de ploeg. Ik kijk uit naar die nieuwe samenwerking."