• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns blij na alweer ereplaats: "Ik recupereer nog altijd heel goed"

  " "

  Dylan Teuns eindigde gisteren 2e op de Alto del Balcon de Bizkaia.

  Dylan Teuns blijft er telkens net naast grijpen in de Vuelta. De Belg van BMC stapelt de ereplaatsen op in de bergritten. Gisteren werd hij 2e achter Michael Woods op de steile Alto del Balcon de Bizkaia. Zaterdag is er nog een laatste kans: "Maar ik denk dat Movistar iets van plan is", vertelt hij aan Sporza.

  3e, 5e, 4e, 3e en nu 2e. Voor de 5e keer meldde Teuns zich vooraan in de klimdebatten in deze Vuelta. Hij wil zo graag een rit winnen. Gisteren zat het erin, maar ging hij iets te vlug aan. Hij strandde op enkele meters van Michael Woods. "Ik denk dat ik meer de killer had moeten zijn en had moeten wachten. We waren met zijn vieren aan elkaar gewaagd. Ik raakte even achterop, maar zette de situatie op mijn eigen tempo recht. Er was geen paniek bij mij."

   

  "Ik wou zo lang mogelijk wachten, maar toen iedereen in de laatste kilometer naar elkaar keek na een aanval, dacht ik mijn moment gekomen. Misschien iets te vroeg. Woods ging op en over mij. Ik liet mijn hoofd evenwel niet hangen en op 200 meter van de streep perste ik het laatste wat er nog inzat er helemaal uit. Hij zag me evenwel komen en zo werd het weer een ereplaats. En dat is enorm, enorm jammer."

  "Zaterdag mijn laatste kans? Ik denk dat Movistar nog wat in petto heeft"

  Teuns won dit jaar nog niet en sprak eerder in deze Vuelta al zijn frustraties uit over zijn pak ereplaatsen. "Maar "frustrerend" is misschien niet het juiste woord. Ik ben niet gefrustreerd. Ik ben blij met ereplaatsen. Maar je koerst tenslotte om te winnen. Ik was dit jaar al 5 keer 2e. Ik zou graag een keer mijn handen in de lucht steken."

   

  Zaterdag naar Coll de la Gallina is de laatste kans voor Teuns. Toch heeft hij daar bedenkingen bij. "Ik moet nog eens naar het klassement kijken. Ik denk dat Movistar in eigen land Yates niet zomaar zal laten winnen. Misschien hebben die nog wat in petto voor de laatste 2 lastige ritten."

   

  De Belgische klimgeit is wel heel blij met zijn vorm: "We zijn begonnen aan de 3e week. Iedereen begint moe te worden, ik ook. Van frisheid kun je niet meer spreken, maar ik recupereer nog alle dagen heel goed."

   

  "Ik heb heel hard toegewerkt naar deze periode, het einde van het seizoen. Als al het harde werk van de maanden voordien dan boven water komt, ben je tevreden."

  "Steile slotklim op WK moet we wel liggen"

  Hij lijkt helemaal klaar voor het WK in Innsbruck over 2 weken. "Het is inderdaad de bedoeling dat ik op deze vorm verder teer tot het WK. Ik denk dat ik daar wel iets kan gaan doen. We hebben een sterke ploeg. Er zijn heel veel hoogtemeters. Het wordt een zware koers. Maar die steile slotklim moet mij wel liggen."