• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Neuville en corijder tekenen voor langer verblijf bij Hyundai

  Neuville verdedigt dit weekend zijn WK-leidersplaats in Turkije.

  Thierry Neuville heeft aangekondigd dat hij zijn contract bij Hyundai verlengd heeft. De Belgische leider in de WK rally tekende bij voor drie jaar.

  "Ik ben in de wolken te kunnen aankondigen dat Nicolas Gilsoul (zijn corijder, nvdr.) en ik de volgende drie jaar bij Hyuandai blijven. We bouwen een sterk partnership voor een lange en mooie toekomst", aldus Neuville.

   

   "De voorbije seizoenen hebben we veel vooruitgang gemaakt", stelt Neuville verder. "Het is altijd mijn doel geweest continuïteit te creëren in mijn carrière door bij dit team te blijven. We gaan nu proberen het seizoen op de best mogelijke manier te beëindigen en de titels binnen te halen."

   

  De 30-jarige Neuville zit sinds 2014 bij Hyundai en werd in 2016 en 2017 vicewereldkampioen met het Koreaanse team.

  Leidersplaats verdedigen in Turkije

  Dit weekend verdedigt Neuville zijn WK-leidersplaats in Turkije, een gloednieuwe race op de kalender. Voor het eerst keert de rallywereld terug naar Turkije sinds 2010.

   

  "Deze wedstrijd is voor iedereen een stap in het onbekende", zei Neuville vooraf. "Vooraf wisten we niet zoveel over deze wedstrijd. In aanloop van de verkenningen heb ik wat video's bekeken. We krijgen een zeer ruw parcours voorgeschoteld."

   

  Met nog vier manches te gaan heeft Neuville 23 punten voorsprong op de Fransman Sébastien Ogier.