• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore wil zichzelf opvolgen in Madrid: "Focus ligt op sprint"

  Jolien D'hoore won de voorbije 2e edities van de Madrid Challenge.

  Jolien D'hoore won de voorbije 2e edities van de Madrid Challenge.

  Jolien D'hoore (Mitchelton Scott) trekt op 15 september naar Madrid om daar de Madrid Challenge te rijden, een sinds 2015 traditioneel sterk bezet voorafje aan de slotdag van de Vuelta. Na 2 opeenvolgende overwinningen blijft D'hoore ambitieus: "Nu is het zelfs nog meer een criterium".

  Jolien D'hoore won de Madrid Challenge by La Vuelta in 2016 en 2017, en wil ook in deze editie voor de zege gaan. Dit seizoen voerde de Madrileense wedstrijdorganisatie wel een wijziging door, want in plaats van 1 zijn er nu 2 wedstrijddagen (15 en 16 september) voorzien.  

   

  Op 15 september moeten de wielrensters een ploegentijdrit afwerken, een dag later staat het traditionele circuit op het menu. "Die ploegentijdrit is een goede test om te zien waar we staan in die discipline", zegt D'hoore op de website van Mitchelton Scott.

   

  "De tijdrit is vrij kort, maar dat maakt het nog zwaarder. We zullen sterke benen nodig hebben, maar hopelijk kunnen we aan vertrouwen winnen met het oog op het WK in Innsbruck."

   

  In de rit op 16 september zal D'hoore een simpele tactiek hanteren. "Dit jaar is het parcours wat anders, want het is volledig plat en per ronde zijn er maar 2 bochten. Nu is het dus nog meer een criterium dan de vorige edities, dus zal ik mijn focus opnieuw volledig op mezelf en mijn ultieme sprint proberen te leggen." 

  Je kunt zondag de Madrid Challenge by La Vuelta live bekijken met livestream op de website van Sporza.