Ga naar de inhoud

Dode en 40 gewonden door volkstoeloop bij Madagaskar-Senegal

 zo 9 september 2018 19:34

Bij een stormloop op de toegangspoorten van een voetbalstadion in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, is een dode gevallen. 40 personen raakten gewond. Het drama voltrok zich in de aanloop naar het kwalificatieduel tussen Madagaskar en Senegal voor de Africa Cup.

Vele uren voor het begin van de wedstrijd stonden er al lange rijen fans te wachten bij het Stade Municipal de Mahamasina. Na de opening van het stadion, met een capaciteit van 22.000 toeschouwers, liep het complex snel vol.

 

Officials besloten daarop de deuren te sluiten, met nog vele honderden wachtende supporters buiten de hekken. Zij probeerden alsnog naar binnen te komen. Daardoor ontstonden chaotische toestanden waarbij tientallen mensen in de verdrukking kwamen.

 

Het duel werd ondanks de ernstige incidenten volgens plan afgewerkt, met eerst een minuut stilte voor de slachtoffers. De wedstrijd eindigde op 2-2.

 

Gisteren was er ook al onrust in het stadion bij Gambia-Algerije. Ook daar daagden veel meer supporters op dan er zitplaatsen waren in het stadion.