• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats tanken vertrouwen met ruime zege tegen Turkije

  Julie Vanloo was topscorer met 17 punten.

  Julie Vanloo was topscorer met 17 punten.

  De Belgian Cats hebben tegen Turkije revanche genomen voor hun verloren oefenwedstrijd van vrijdag. In een nieuw duel met de Turkse vrouwen, dit keer in Vilvoorde, kwam België nu wel als winnaar uit de bus: 77-59.

  In hun aanloop naar het WK, dat over 2 weken van start gaat in Spanje, speelden de Belgian Cats zaterdagavond voor de tweede keer in evenveel dagen tegen Turkije. De Turkse vrouwen werden vorig jaar 5e op het EK, waar België het brons won.

   

  Gisteren won Turkije nog met klein verschil (60-64), maar zaterdagavond trokken de Cats aan het langste eind. Julie Vanloo kroonde zich dankzij onder meer 5 op 7 driepunters tot topscorer van de match, met 17 punten in dik 16 minuten. Kyara Linskens verving de geblesseerde center Meesseman en Wauters met verve en liet 14 punten en 9 rebounds optekenen.

  Bondscoach Mestdagh: "Heel goeie wedstrijd"

  Bondscoach Philip Mestdagh was een tevreden man na de knappe zege tegen Turkije. "Zij waren compleet, terwijl wij toch nog altijd Emma Meesseman en Ann Wauters missen", zegt Mestdagh, die zijn team een pak beter zag presteren dan gisteren.

   

  "We hebben aan de hand van video's getoond wat er beter moest. Vandaag hebben we een heel goeie wedstrijd gespeeld op een heel hoog niveau. We zijn op de goeie weg, maar ik zal nog niet zeggen dat we klaar zijn voor het WK. We moeten nog wat constanter worden in onsspel en proberen de mindere momenten te beperken."

   

  "Ten opzichte van vorig jaar hebben we wel al heel wat progressie gemaakt. Op het EK hadden we nog moeite met Letland, maar daar hebben we nu - zonder Kim (Mestdagh) en Antonia (Delaere) vlot van gewonnen. We zijn het laatste jaar echt gegroeid."

  België - Turkije 77-59 (rust: 43-32)

  Quarters: 25-19, 18-13, 22-16, 12-11

   

  Belgian Cats: Vanloo 17 punten, Allemand 15, Linskens 14, K.Mestdagh 11, Raman 8, H.Mestdagh 6, Carpreaux 2, Geldof 2, Nauwelaers 2, Belobi 0, Delaere 0, Grzesinski 0