• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Belgen balen: "We hadden de benen om te winnen"

  Victor Campenaerts.

  Victor Campenaerts eindigde 5e.

  4 Belgen maakten mee het mooie weer in de Vuelta, maar ze grepen naast de hoofdprijs. Dylan Teuns (4e) greep net naast het podium, Victor Campenaerts (5e) zat in de slechtste positie voor de sprint, Thomas De Gendt (9e) verkeek zich op Vincenzo Nibali en Dries Devenyns (8e) was eerlijk in zijn analyse. 

  Teuns: "Goeie benen positief na gisteren, maar toch teleurgesteld"

  Dylan Teuns had gemengde gevoelens na de 12e rit in de Vuelta. "Ik had opnieuw goeie benen, wat na gisteren toch een positief signaal is, maar toch ben ik zwaar ontgoocheld. Het was een sterke groep met een aantal goeie klimmers, dus ik moest alert blijven. Ik denk dat ik een goeie koers gereden heb, alleen frustrerend dat ik het verlies in de sprint."

   

  "Het waren twee zware dagen op een rij, dus misschien moet ik nu wat energie sparen de komende dagen. Na de finish zag ik iemand van de organisatie voor Geniez lopen, waardoor Van Baarle en hij gevallen zijn. Ik was ook in de buurt, maar kon gelukkig een val vermijden."

  Campenaerts: "Dit zijn de ritten waarvoor we hier met onze ploeg zijn"

  "Dit zijn de ritten waarvoor we hier zijn met onze aanvallende ploeg", reageerde Victor Campenaerts bij Sporza. "Op het einde heb ik het redelijk goed gespeeld. Ik wist dat de sprint niet echt mijn ding zou zijn. Ik heb een paar keer aangevallen, maar ik kon geen gat maken."

   

  "Op dat kleine klimmetje wou ik alles op alles zetten, maar ze zaten snel in mijn wiel. En daarna zat ik in de slechtste positie voor de sprint. Ik denk dat ik de benen had om te winnen. We willen hier graag winnen met de ploeg en sinds het EK heb ik de goeie conditie te pakken."

  De Gendt: "Ik heb de bondscoach gehoord"

  Thomas De Gendt had met Victor Campenaerts een Lotto-ploegmakker mee in de vlucht van 18, maar overleefde de schifting op 20 kilometer van de finish niet. "Het grootste probleem was dat iemand als Nibali mee was. Ik focuste me min of meer op zijn wiel en dat was uiteindelijk verkeerd", vertelde De Gendt.

   

  "Op 10 kilometer van de aankomst zei hij me dat hij kapot was. En dus zat ik daar met mijn goeie benen in de tweede groep. Ik onthoud dat ik de benen had om te winnen, maar ik blijf een beetje op mijn honger zitten. Als ik deze benen kan houden, dan zit er hopelijk nog iets moois in."

   

  Lotto-ploegmakker Tim Wellens liet in een kranteninterview verstaan dat hij al weet wie naar het WK mag. De bondscoach heeft de renners dus al op de hoogte gebracht. Ook Thomas De Gendt? "Ik heb de bondscoach vorige week gehoord. Iedereen die hem moest horen, heeft hem gehoord", knipoogde de Lotto-aanvaller.

  Devenyns: "Op 5 km van de finish ging het licht uit"

  Quick-Step Floors werd vertegenwoordigd door Dries Devenyns. Hij voerde mee de eerste schifting door, maar moest in de finale passen. "Ik was op het nippertje mee met de kopgroep en in de finale begonnen we vroeg te koersen."

   

  "De groep brak in 2 stukken, maar op 5 kilometer van de aankomst ging bij mij het licht uit. Ik ben wel tevreden. Ik zit in een ploeg die graag wint, maar winnen zat er voor mij niet in vandaag."

   

  Heeft Devenyns iets van de bondscoach gehoord? "Ja, maar ik ben er niet bij. De bondscoach heeft zijn keuze gemaakt en hij vindt 8 andere renners beter. "