• home
 • video
 • pas verschenen

  Perisic bezorgt Kroatië draw in Portugal, Modric krijgt ovatie

  " "

  Ivan Perisic (r) opende de score voor de vicewereldkampioen.

  Ondanks de Nations League wordt er toch ook nog vriendschappelijk gevoetbald: vicewereldkampioen Kroatië kwam bij Europees kampioen Portugal  - zonder Ronaldo - niet verder dan 0-0. Oostenrijk klopte Zweden.

  Ronaldo, die zich wil focussen op zijn nieuwe club Juventus, liet in samenspraak met de Portugese bond de eerste 2 interlands van Portugal na het WK links liggen.

   

  Kroatië kwam na 18 minuten op voorsprong in Faro langs Ivan Perisic (ex-Club Brugge). Iets na het halfuur kopte de Braziliaanse Portugees Pepe de eindstand al op het bord. Portugal had de meeste kansen, maar Gent-doelman Kalinic én zijn verdediging stonden pal.

   

  Bij Kroatië kwamen nog "Belg" in actie: Club-verdediger Matej Mitrovic speelde 90 minuten. Anderlecht-spits Ivan Santini kwam rond het uur op het veld, net als voormalig Standard-aanvaller Duje Cop.

   

  Modric deed een klein uurtje mee. De beste Europese voetballer van vorig seizoen en MVP van het voorbije WK kreeg een staande ovatie van het Portugese publiek. Zo hadden ze van hem genoten. De spelmaker was bij alle acties van zijn team betrokken.

  Oostenrijk-Zweden 2-0

  Twee maanden na zijn knappe kwartfinale op het WK ging Zweden onderuit in Wenen. De Oostenrijkers profiteerden van een snelle owngoal van Helander, een kwartier na de rust zette Alaba de thuisploeg helemaal op rozen.