• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Ja, ik was verrast door de transfer van Ronaldo"

  Lionel Messi.

  Messi schoot er gisteren twee binnen.

  Lionel Messi (31) praat niet veel met de pers, maar Catalunya Radio kon de Argentijn toch verleiden tot een babbel. De Barça-vedette had het over de transfer van Cristiano Ronaldo, de financiële gang van zaken in het voetbal en zijn toekomst op het veld.

  "Juventus is favoriet voor Champions League"

  Lionel Messi zal in de Spaanse competitie Cristiano Ronaldo niet meer tegen het lijf lopen. "Ik was verrast", zegt Messi over de transfer van de Portugees naar Juventus. "Ik had niet verwacht dat hij Madrid zou verlaten en dat hij naar Juve zou gaan."

   

  Zonder Ronaldo zal Real Madrid het volgens Messi moeilijker krijgen om de Champions League te winnen. "Zijn vertrek heeft hen iets minder sterk gemaakt. Juventus is de duidelijke favoriet voor de Champions League. Maar het is tijd voor ons om nog eens te winnen. We hebben er de spelers voor."

   

  Door de vele miljoenentransfers wordt de Champions League winnen nog complexer. "Voetballers verhuizen nu voor het geld. De club die meer geld op tafel legt, kan een speler aantrekken."

   

  "Vele clubeigenaars zijn miljonairs. Vroeger wilde iedereen naar Barcelona of Real Madrid gaan omdat zij de beste clubs waren. Nu ligt alles dichter bij elkaar en is het verschil tussen City, PSG, Real, Barcelona, Bayern en de Italiaanse clubs minder groot."

  "Ik voel de nood niet om elders te gaan"

  Denkt Lionel Messi zelf nog aan een transfer? "Ik heb hier alles. Sinds mijn 13e speel ik bij Barcelona, bij de beste club ter wereld en in een van de beste steden ter wereld. Ik voel de nood niet om elders te gaan."

   

  "Of ik al aan mijn pensioen denk? Soms praat ik thuis of met ploegmaats over wat we zullen doen. Ik denk dat ik nog jaren kan blijven spelen. Als het moment er is, dan zal ik beslissen."