Ga naar de inhoud

Greipel troeft opvolger Ewan af in opener Ronde van Groot-Brittannië

 zo 2 september 2018 16:21
André Greipel.
Greipel gooit zijn voorwiel als eerste over de finish.

André Greipel (Lotto-Soudal) heeft de eerste rit in de Ronde van Groot-Brittannië naar zijn hand gezet. De Duitser was in een massasprint sneller dan Caleb Ewan, die hem volgend jaar opvolgt bij de Belgische ploeg.

Voor eigen volk wilde Tour-winnaar Geraint Thomas zijn fans plezieren. Op 8 kilometer van de finish gooide Thomas op Belmont Hill zijn troeven op tafel.

 

De Brit kreeg het gezelschap van de Quick-Step-tandem Julian Alaphilippe-Bob Jungels en zij probeerden hun overwicht uit te buiten.

 

Jungels trok solo op avontuur, maar werd bij het ingaan van de slotkilometer gegrepen. Met Fernando Gaviria had Quick-Step nog een wapen achter de hand, maar de Colombiaan schoot zijn kogel iets te vroeg af.

 

De timing van André Greipel was beter: de Duitser was een zucht sneller dan Caleb Ewan, die volgend jaar de fakkel overneemt bij Lotto-Soudal. De Duitser is uiteraard ook de eerste leider. "Nog altijd wereldklasse. Geweldig", tweette ploegbaas Marc Sergeant. 

Bekijk hier de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. André Greipel (Dui) 175 km in 4u00'54"
2. Caleb Ewan (Aus) z.t.
3. Fernando Gaviria (Col)  
4. Gabriel Cullaigh (GBr)  
5. Jürgen Roelandts  
6. Andrea Pasqualon (Ita)  
7. Ethan Hayter (GBr)  
8. Paolo Simion (Ita)  
9. Vincenzo Albanese (Ita)  
10. Wout Poels (Ned)