• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana en ploegmaats vermijden valpartij: "Dank u God"

  Net na zijn passage over de finish blies een te laag hangende helikopter een dranghekken van de ene kant van de weg naar de andere kant.

  In de Vuelta eindigde de rit van gisteren voor sommigen in mineur. Een filmpje op Twitter toont hoe enkele andere renners tegen het asfalt smakken door dranghekken die op de weg slingerden. Renners als Quintana vermeden maar nipt een valpartij. De boosdoener was een te laag hangende helikopter.

  Rit zes in de Vuelta eindigde met een aankomst in San Javier. Mar Menor. Nacer Bouhanni haalde in de spurt zijn gram. In de buik van het peloton bolden vervolgens klassementsmannen als Quintana en Valverde binnen.

   

  Maar dat verliep niet zonder slag of stoot, zo toont een filmpje dat Quintana op Twitter plaatste. Zo zien we hoe enkele dranghekkens van de ene kant van de weg naar de andere kant worden geblazen.

   

  De oorzaak leek eerst een felle windruk te zijn, maar snel daarna raakte bekend dat het voorval ontstond door een helikopter die te laag vloog.

  "Bedankt helikopter!"

  "Bedankt God en de Maagd van de Mirakels om ons te redden", klonk het bij de tweet van Quintana. De Colombiaan kon een valpartij vermijden, maar dat was niet voor iedereen zo. Julien Duval, renner van AG2R, smakte tegen het asfalt. Sergio Henao van Team Sky bleef maar nipt overeind.