• home
 • video
 • pas verschenen

  Cofidis haalt ex-beloftewereldkampioen tijdrijden weg bij Katjoesja

  Mathis werd wereldkampioen tijdrijden in 2016.

  Mathis werd wereldkampioen tijdrijden in 2016.

  De Franse procontinentale wielerploeg Cofidis heeft zich verzekerd van de diensten van Marco Mathis (24). De Duitse hardrijder komt over van Team Katoesja Alpecin en tekent voor 2 seizoenen. 

  De Duitser Marco Mathis kreeg in 2017 een kans bij de Russische WorldTour-formatie Team Kajoesja, maar daar kon de beloftewereldkampioen tijdrijden van 2016 nooit doorbreken. Nu zet Mathis dus een stapje terug en tekent hij voor 2 seizoenen bij de Franse ploeg Cofidis.

   

  Katjoesja zit blijkbaar niet stil op de transfermarkt, want met Ruben Guerreiro haalde het Russische team meteen een "vervanger" voor Mathis binnen. Guerreiro is een Portugese generatiegenoot van Mathis. Hij komt over van Trek-Segafredo en tekent voor een seizoen bij de Russische WorldTour-ploeg.

  Cofidis en Katjoesja maakten het nieuws op Twitter bekend