• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaans kampioen is als een muilezel met water geladen

  Met het nieuwe waterpak wordt het werk een stuk gemakkelijker.

  0 / 0

  Het is warm in de Vuelta, heel warm. En dus moet er ook vaak water worden gedragen naar de renners. Spaans kampioen Gorka Izagirre haalt zijn neus niet op voor deze taak en laaft met plezier de dorstigen van Bahrain-Merida. 

  "Kijk eens", zegt Michel Wuyts. "Je bent dan Spaans kampioen, maar dat telt in deze niet. Je bent niet meer met het vormpeil bezig zoals je broer (Jon Izagirre), je mag dan nog Gorka Izagirre heten, je moet op pad als waterdrager. Maar hij doet dat als een prof." 

   

  Wanneer Gorka probeert aan te sluiten bij het peloton, kan hij maar net een plassende collega ontwijken. 

   

  "Opgelet dat je geen extra water opdoet.", grapt Michel Wuyts.