• home
 • video
 • pas verschenen

  Lopetegui houdt Courtois op bank: "Concurrentiestrijd maakt ons sterker"

  Courtois keek knarsetandend toe hoe Navas enkele puike reddingen deed tegen Girona.

  Thibaut Courtois moet nog steeds wachten op zijn eerste basisplaats bij Real Madrid. Ook tegen Girona stond Keylor Navas onder de lat. "We zullen per wedstrijd bekijken wat de beste optie is", zegt coach Lopetegui.

  Real Madrid telde 37 miljoen neer om Courtois, de beste doelman van het WK, naar de Spaanse hoofdstad te halen. Keylor Navas leek zijn plek onder de lat te mogen afstaan: bij wijze van bedanking mocht hij wel nog starten in de Europese Supercup.

   

  Althans, dat werd toch gedacht. Maar ook in de eerste twee competitiewedstrijden bleef Courtois op de bank zitten. Blijft hij de doublure van de Costa Ricaanse doelman? "Deze situatie is misschien niet gemakkelijk te begrijpen, maar wel eenvoudig uit te leggen", zei coach Julen Lopetegui.

   

  "Ik heb twee heel goede opties in doel en er zijn geen problemen. We zullen per wedstrijd bekijken wat de beste optie is. Tegen Girona kreeg Keylor de voorkeur en hij heeft het erg goed gedaan. De concurrentiestrijd onder de lat maakt ons alleen maar sterker. Ik zal per week beslissen wie start."

   

  De beslissing van Lopetegui om Courtois ook tegen Girona op de bank te houden verraste zelfs de social media-beheerder van Real Madrid. Op Instagram verscheen de basisopstelling mét Courtois in doel, maar de foto werd snel weer verwijderd.