• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Sagan heeft zin in de Vuelta: "Interesting! I like it"

  Sagan kijkt in het routeboek van de Vuelta.

  Peter Sagan komt over 10 dagen aan de start van de Ronde van Spanje. Op een filmpje op zijn sociale media zegt de Slovaakse wereldkampioen: "Interessante Vuelta, ik houd ervan."

  Hoewel Sagan officieel nog geselecteerd moet worden door zijn ploeg BORA - Hansgrohe heeft hij al laten doorschemeren mee te doen aan de laatste grote ronde van het jaar.

   

  Op zijn sociale media postte Sagan gisteren een filmpje waarin te zien is hoe hij door het routeboek van de Ronde van Spanje bladert.

   

  "Ik vind het parcours van de Vuelta interessant, ik houd ervan. Denken jullie dat ik daar moet gaan racen?", vraagt hij aan zijn fans.     

   

  De wereldkampioen van de afgelopen drie jaar deed in 2015 voor het laatst mee aan de Vuelta. De afgelopen jaren bereidde hij zich in de BinckBank Tour door Nederland en België en in de twee Canadese WorldTour-koersen voor op het WK.

   

  Sagan stapte zondag af tijdens de wegwedstrijd op de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Het was zijn eerste koers sinds de Tour de France, die hij na een valpartij in de 17e etappe met pijn en moeite uitreed. Hij bracht voor de zesde keer de groene trui naar Parijs.     

   

  De 28-jarige Sagan rijdt zondag de Cyclassics Hamburg en gaat zich dan opmaken voor de Vuelta, die op 25 augustus start in Malaga.

   

  Hij gebruikt de Spaanse etappekoers als voorbereiding op het WK van eind september in Innsbruck. Op het zware parcours in Oostenrijk zal het voor Sagan lastig worden om voor de vierde keer op rij de regenboogtrui te veroveren..

  "It's interesting! I Like it"