• home
 • video
 • pas verschenen

  Vos wint Zweedse WB-wedstrijd met ultieme jump

  Marianne Vos

  Marianne Vos is voor de 3e keer de beste in Zweden.

  Marianne Vos heeft haar ontgoocheling van het EK wielrennen, waar ze 2e werd, uit haar lichaam gestampt in de Crescent Vargarda. Met een slinkse move kon de Nederlandse als enige de sprint ontlopen. 

  Geen Jolien D'hoore, de winnares van 2015, aan de start in Zweden, wel heel wat andere rensters die op de afgelopen Europese Kampioenschappen het mooie weer maakten. Als vanouds waren de Nederlandse vrouwen weer bijzonder actief.

   

  Anna van der Breggen sloeg in de finale een kloof van meer dan een halve minuut. Van der Breggen, dit seizoen al goed voor winst in 4 eendagsklassiekers, leek op weg naar de zege, maar viel stil en werd op 5 kilometer van het einde alsnog opgeslokt.

   

  De sprint werd ingezet. Iedereen verwachtte een duel tussen Kirsten Wild - oppermachtig op de piste in Glasgow - en titelverdedigster Lotta Lepistö. Maar met een handig manoeuvre in de laatste bocht ging Marianne Vos aan de haal en ontliep ze zo de sprint. Het is de 3e keer dat ze de Crescent Vargarda weet te winnen. 

  Uitslag

  1.  Marianne Vos (Ned) - 141 km in 3u27'55"
  2. Kirsten Wild (Ned) op 2"
  3. Lotta Lepistö (Fin) - zelfde tijd
  4. Elena Cecchini (Ita)
  5. Barbara Guarischi (Ita)
  6. Maria Giulia Confalonieri (Ita)
  7. Christine Majerus (Lux)
  8. Coryn Rivera (VS) - 3"
  9. Letizia Paternoster (Ita) - z.t.
  10. Eugenia Bujak (Svk) - 4"