• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ploeg verbood mij eerst om deel te nemen aan EK"

  Van Avermaet ziet zichzelf en Jasper Stuyven (l.) als kopman. (archieftoto)

  Van Avermaet ziet zichzelf en Jasper Stuyven (l.) als kopman. (archieftoto)

  Greg Van Avermaet start zondag als Belgische kopman in de EK-wegrit. Na de Tour hoopt hij nog fris te zijn om een goed resultaat te rijden in Glasgow. "Als klassiek renner ben ik extra gemotiveerd", klinkt het.

  Net voor zijn vertrek naar Schotland deed Van Avermaet zijn ambities uit de doeken. "De Europese trui is een hoofddoel. Dit is voor mij een zeer belangrijke wedstrijd dit jaar", zegt hij onomwonden.

   

  Het parcours bestaat uit veel bochten en een paar hellinkjes. "Het is een klassiek parcours dat me moet liggen, daarom sta ik heel gemotiveerd aan de start."

   

  Van Avermaet heeft 3 weken Tour en de Clasica San Sebastian achter de rug. "Na al die inspanningen kan de conditie niet weg zijn. Je moet jezelf soigneren om fris te blijven."

  "Vroeg speciaal aan Kevin om mee te mogen doen"

  Het scheelde niet veel of Van Avermaet zou niet deelnemen aan het EK. "Ons programma wordt bepaald door de ploeg. Ze hadden schrik dat ik door het EK een goed resultaat zou ontlopen in de BinckBank Tour."

   

  "Ik had speciaal gevraagd aan bondscoach Kevin De Weert om mee te gaan. Maar het was verboden. Uiteindelijk ben ik samen met Stefan Küng de enige van de ploeg die mag meedoen, daarom ben ik nog eens extra gemotiveerd."

  "België heeft 3 kopmannen"

  Voor Van Avermaet is Sagan de grote favoriet. "Eigenlijk is hij overal waar hij start favoriet. Voor de rest moet ik de deelnemerlijst nog eens bekijken. (lacht)"

   

  Victor Campenaerts behaalde woensdag de titel in het tijdrijden. "Dat is sowieso een motivatie. Het zou mooi zijn om het aantal medailles nog te vergroten. Voor een wielerland als België staan we met een sterke ploeg aan de start."

   

  Van Avermaet ziet zichzelf niet als de enige kopman. "We staan met 3 man op dezelfde hoogte. Ikzelf, Wout (Van Aert) en Jasper (Stuyven). De wedstrijd zal bepalen wie zich goed voelt en wie niet."

  Interview met Van Avermaet, gisteren in Zaventem: