• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert naar EK in Glasgow: "Eer om met Greg te rijden"

  Van Aert won begin augustus nog de Ronde van Denemarken.

  Van Aert won begin augustus nog de Ronde van Denemarken.

  Zondag wordt op het EK de wegrit bij de mannen gereden. Met Wout Van Aert heeft België een verrassende topper aan de start. Net voor zijn vertrek sprak hij over zijn ambities: "Ik hoop een rol te krijgen in de finale".

  Van Aert staat voor het eerst aan de start van een groot kampioenschap.

   

  "Het is allemaal nieuw voor mij. Ik hoop vooral ergens vooraan te eindigen, maar het is moeilijk om daar een plaats op te plakken", klinkt het bij de wereldkampioen veldrijden.

   

  Eerder deze maand won van Aert nog de Ronde van Denemarken. "Dat was goed voor het vertrouwen en de conditie, zo kan ik met een goed gevoel naar Glasgow vertrekken."

   

  Voor een klassiek coureur als Van Aert is het parcours ideaal. "Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven zijn de speerpunten. Ik hoop dat ik een rol krijg in de finale."

  "EK is belangrijk doel voor de zomer"

  Het EK is voor Van Aert een belangrijk doel voor de zomer. "Mijn wegseizoen
  stopte in april, na de klassiekers. Het is nog lang tot het crossseizoen, daarom is het leuk om nog iets te hebben om naar toe te werken tijdens de zomer."


  De wereldkampioen veldrijden wil een goed resultaat rijden, maar "ik zal net
  zo goed tevreden zijn wanneer we als ploeg een goede koers rijden".

   

  Van Aert zal voor het eerst aan de zijde van Van Avermaet fietsen. "Het is een eer. Hij heeft ervaring en het is goed voor mij dat hij erbij is."

  Interview met Van Aert, gisteren in Zaventem: