• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Garderen naar ploeg Vanmarcke, twee Duitsers voor Bahrein-Merida

  Tejay Van Garderen reed sinds 2012 bij BMC.

  De Amerikaan Tejay van Garderen verlaat BMC en gaat in 2019 voor Education First-Drapac rijden. Dat maakte het WorldTour-team bekend. 

  Van Garderen verlaat het vertrouwde nest

  Tejay van Garderen stond lang te boek als het volgende Amerikaanse talent. Hij werd twee keer vijfde in de Tour de France (2012 en 2014) en was in 2012 de beste jongere, wat hem de witte trui opleverde. Verder won hij in 2013 de Ronde van Californië en won hij vorig jaar een etappe in de Giro. 

   

  Maar Van Garderen gold de voorbije jaren vooral als eeuwige belofte en zal nu bij EF-Drapac nieuwe lucht opsnuiven. "Dat was nodig. Ik heb veel bij BMC bereikt, maar soms heb je een nieuwe omgeving, nieuwe gezichten en nieuwe ideeën nodig."

  Met Van Garderen haalt EF een goede klimmer en een tijdritspecialist in huis. De Amerikaan zal volgend jaar dus niet samen met Greg Van Avermaet bij het nieuwe CCC te bewonderen zijn.

  Nieuwe sprinter voor Bahrein-Merida

  Bahrein-Merida heeft twee verse krachten aan zijn kern toegevoegd. Met Phil Bauhaus plukt het een talentvolle Duitse sprinter weg bij Sunweb. In zijn trein kan hij rekenen op Marcel Sieberg, die dus niet met André Greipel van Lotto-Soudal naar Fortuneo verhuist.