• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-renstal Force India is gered, papa Stroll draagt steentje bij

  Lawrence Stroll.

  Lawrence Stroll trekt zijn portefeuille open.

  De donkere wolken lijken te verdwijnen boven de hoofden van de werknemers van Force India. De 405 medewerkers hoeven niet meer te vrezen voor hun baan nadat een groep investeerders een deal heeft gesloten met de schuldeisers. 

  Force India zit al een tijdje in vieze papieren. De Formule 1-renstal kan zijn schulden niet betalen en werd eind vorige maand onder curatele geplaatst. Vandaag kwam er witte rook: een groep investeerders heeft een overeenkomst bereikt met de schuldeisers, die volledig zouden worden terugbetaald.

   

  De groep investeerders wordt aangevoerd door de Canadese miljardair Lawrence Stroll, de vader van F1-rijder Lance Stroll. Hij rijdt momenteel voor Williams, maar het hoeft niet te verbazen als de 19-jarige Stroll in de toekomst voor Force India zal racen.