• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cameron Vandenbroucke rijdt eerste koers: "Nog geen zenuwen"

  Cameron Vandenbroucke op haar tijdritfiets eerder deze week.

  Cameron Vandenbroucke op haar tijdritfiets eerder deze week.

  Cameron Vandenbroucke komt deze namiddag aan de start van een dernycriterium in Lombardsijde. Het is een heuse carrièreswitch voor de 19-jarige dochter van wijlen Frank Vandenbroucke.

  Cameron Vandenbroucke is niet alleen bekend als de dochter van de wielrenner, zelf was Cameron als meisje een beloftevolle loopster.

   

  Maar het lopen staat sinds een tijdje op een laag pitje, want Vandenbroucke heeft de fiets ontdekt.

   

  "Ik rijd vandaag mijn eerste echte koers. Zenuwen heb ik niet echt, misschien komen die nog net voor de wedstrijd", zegt Vandenbroucke.

   

  "Ik ben nu wielrenster, omdat ik bij een ongeluk mijn voet gebroken heb. Ik deed  op dat moment nog aan atletiek, maar ik kon dus niet meer lopen. Daarom heb ik voor de fiets gekozen."

   

  "Wielrennen gaat echt goed. Het is een mooie sport, ik train graag. Ik wil ooit prof worden, in een goeie ploeg terechtkomen en mooie koersen rijden, maar dat is toekomstmuziek. Ik studeer immers nog."

   

  "De mensen zeggen dat ik op mijn vader lijk als ik op de fiets zit. Onze posities komen overeen. Dat is leuk om te horen, want ik ben nog altijd zeer trots op mijn vader."

  Instagram-posts van Cameron Vandenbroucke: