• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer jackpot voor Lefevere? Quick-Step geeft 2 jonge stagiairs kans

  Barnabas Peak

  Barnabas Peak (foto) en Mikkel Frolich Honoré zijn de nieuwe stagiairs bij Quick-Step Floors.

  De Deen Mikkel Frolich Honoré (Team Waoo) en de Hongaar Barnabas Peak (World Cycling Center) zullen dit seizoen nog hun kans krijgen bij Quick-Step Floors als stagiair. Na Remco Evenepoel versterkt de ploeg van Patrick Lefevere zich dus opnieuw met 2 jongeren.

  Nog meer jong geweld bij Quick-Step Floors

  De 21-jarige Honoré is afkomstig uit Denemarken, maar verhuisde op zijn achttiende naar Geel. De Deen wordt als een veelzijdige allrounder omschreven. Hij won het Circuit de Wallonie en haalde top tien-noteringen in Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Piccolo Giro di Lombardia.

   

  De voorbije zes weken was Honoré buiten strijd door een breukje in de hand. "Ik hoop in augustus opnieuw te racen en mijn topvorm terug te vinden. Ik kijk ernaar uit om bij te leren over tactiek en hoe je wedstrijden wint. Dit team heeft iets speciaals, de wolfpackmentaliteit, en daarom ben ik blij en trots dat ik het vertrouwen krijg van deze ploeg", klinkt het bij de jonge Deen.

   

  Peak, nog maar 19 jaar oud, maakte onlangs indruk in het Hongaarse kampioenschap tijdrijden. Hij reed, ondanks zijn jeugdige leeftijd, de concurrentie op ruim twee minuten.  "Toen ik begon te fietsen, was het mijn droom om een WorldTourploeg te kunnen vervoegen", vertelt de Hongaar. "Maar ik had nooit durven dromen dat het bij de beste ploeg zou zijn."

   

  Quick-Step Floors behaalde dit seizoen al enorm veel overwinningen, mede dankzij al het jonge geweld. Zo mochten onder anderen Alvaro Hodeg, Fabio Jakobsen, Rémy Cavagna en Maximilian Schachmann al zegevieren. Ook toptalent Remco Evenepoel kreeg onlangs een contract bij de ploeg van Lefevere. 

  Dit team heeft iets speciaals, de wolfpackmentaliteit, en daarom ben ik blij en trots dat ik het vertrouwen krijg.

  Mikkel Frolich Honoré

  LottoNL-Jumbo haalt Deens klimtalent binnen

  Ook bij Lotto Jumbo hebben ze met Jonas Vingegaard een jonge Deen aangetrokken. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse ploeg en wordt omschreven als "een getalenteerde klimmer".

   

  "Onze ambitie is de grootste talenten ter wereld in ons team te krijgen. We geloven in een mooie toekomst met Jonas. Zoals al onze talenten krijgt hij een meerjarenontwikkeling. We gaan hem intensief begeleiden", klinkt het bij sportief directeur Merijn Zeeman. 

   

  Vingegaard laat weten dat "een droom in vervulling gaat". "Ik kijk ernaar uit om me voort te ontwikkelen in dit team. De focus ligt op het proces, niet op de resultaten."