• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Wellens knalt naar de zege en de leiderstrui in Wallonië

  Wellens viert de zege.

  Voor Wellens (archief) is het de 6e zege van het seizoen.

  Tim Wellens heeft de tweede rit in de Ronde van Wallonië (2.BC) gewonnen. De kopman van Lotto-Soudal was in Namen de sterkste van een elitegroepje en is ook de nieuwe leider.

  Aru probeert, Wellens wint

  De Ronde van Frankrijk was voor Lotto-Soudal geen succes. In de Ronde van Wallonië hoopt de Belgische WorldTour-formatie wel te schitteren met kopman Tim Wellens. 

   

  Vandaag liet de winnaar van een Giro-etappe meteen zien dat zijn najaarsbenen uitstekend zijn. In een rit met in de slotfase twee keer de beklimming van de Citadel van Namen bleef Wellens met een grote groep het peloton voor.

   

  Fabio Aru, die de Tour miste door oververmoeidheid, probeerde wel weg te springen op de laatste beklimming van de dag, maar vlak voor de top werd de Italiaan opnieuw bij de lurven gevat.

   

  In de sprint stond daarna geen maat op Wellens. Hij bolde als eerste over de finishlijn voor Pieter Serry en de Fransman Quentin Pacher. Wellens neemt de gele leiderstrui over van de Fransman Romain Cardis, die gisteren de openingsrit won.

  Wellens: "Team heeft sterke renners om leiderstrui te verdedigen"

  "De laatste 20 kilometer leken erg sterk op die van de Grote Prijs van Wallonnië, alleen de afdaling was nieuw, maar die hadden we verkend", vertelde Wellens. "Het was de afspraak dat ik zou aanvallen op de laatste klim en solo zou proberen te winnen."

   

  "Mijn ploeg zette me goed af aan de voet, maar door de tegenwind kon ik geen gat slaan. We kwamen met zes boven, daarbij zaten 4 renners van Quick-Step. Zij vielen aan, maar ik wist dat ik niet mocht lossen. Uiteindelijk werd het een sprint met een groepje van 20 renners. Ik wist dat ik meteen na de laatste bocht moest beginnen te sprinten en ik won."

   

  "Morgen staat de zwaarste rit op het programma, maar het team is sterk. We hebben goeie renners om de leiderstrui te verdedigen. Hopelijk volgen er de komende dagen nog mooie resultaten."

  Uitslag rit 2:

  1. Tim Wellens 167,2km in 4u06'56"
  2. Pieter Serry - z.t.
  3. Quentin Pacher (Fra)
  4. Jhonnathan Narvaez (Ecu)
  5. Odd Christian Eiking (Noo)
  6. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus)
  7. Frederik Backaert
  8. Fabio Aru (Ita)
  9. Kevin Deltombe
  10. Enric Mas (Spa)

  Tussenstand Ronde van Wallonië:

  1. Tim Wellens in 8u32'43"
  2. Pieter Serry - 4"
  3. Quentin Pacher (Fra) - 6" 
  4. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus) - 10"
  5. Jhonnatan Narvaez (Ecu)
  6. Frederik Backaert
  7. Kevin Deltombe
  8. Romain Cardis (Fra)
  9. Fabio Aru (Ita)
  10. Tiago Machado (Por)