• home
 • video
 • pas verschenen

  Mick Schumacher boekt eerste zege in Spa, waar vader eerste F1-race won

  Treedt Mick Schumacher ook in de F1-voetsporen van zijn vader?

  Mick Schumacher (19) heeft zijn eerste overwinning in de Formule 3 op zijn palmares gezet. De zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher zegevierde uitgerekend in Spa-Francorchamps, waar zijn vader zijn eerste F1-race won.

  Mick Schumacher is aan zijn tweede seizoen in de Formule 3 bezig, het kampioenschap waar onder anderen Max Verstappen, Lewis Hamilton en Lance Stroll nog actief waren. In Spa-Francorchamps vloerde hij teamgenoten Robert Schwartzman en Marcus Armstrong voor zijn eerste overwinning.

   

  "Het is een geweldig gevoel om in Spa te winnen", zei de Duitser. Het circuit heeft immers een symbolische waarde: vader Michael Schumacher debuteerde er in 1991 in de Formule 1 en boekte er precies een jaar later zijn eerste overwinning.

   

  Michael Schumacher liep in 2013 zware hersenschade op bij een ski-ongeval in het Franse Méribel. Hij werd maandenlang in een kunstmatige coma gehouden, maar ontwaakte in 2014. Sindsdien wordt de ex-wereldkampioen verzorgd in Zwitserland, maar is er geen nieuws over zijn toestand.

  Tweet: