• home
 • video
 • pas verschenen

  Vos zet eerste rit BeNe Ladies Tour naar haar hand, Kopecky knap 2e

  Marianne Vos

  Vos liet onze landgenote Kopecky net achter zich.

  De Nederlandse Marianne Vos heeft de eerste rit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. Samen met onze landgenote Lotto Kopecky en de Sloveense Eugenia Bujak bleef ze het peloton nog net voor. Kopecky werd knap tweede.

  Gisteren stond er in de BeNe Ladies Tour een proloog op het programma, waar Marianne Vos op de tweede plek strandde. Vandaag reden de rensters in de eerste rit naar Merelbeke. 

   

  Tijdens de rit kreeg het peloton enkele kasseistroken voorgeschoteld. Ook de Rekelberg en de Molenberg moesten de rensters twee keer over. Op die bergen kwamen er een paar aanvallen, waaronder een van Belgisch kampioene Annelies Dom, maar niemand raakte weg.

   

  Na 98 kilometer achtte de Sloveense Eugenia Bujak haar moment gekomen. Ze liet het peloton achter zich en reed een dikke minuut voorsprong bij elkaar. Bij het ingaan van de plaatselijke rondes ging Marianne Vos samen met Lotte Kopecky op zoek naar de Sloveense, met succes. Het drietal moest nog 20 kilometer goed samenwerken om het aanstormende peloton voor te blijven.

   

  In dat peloton hoopte Jolien D'hoore nog op een sprint, maar de drie vluchtsters zagen ze niet meet terug. In de sprint met drie was Vos de sterkste. Ze won in Merelbeke, voor Kopecky en Bujak. De Nederlandse is ook de nieuwe leidster.

  Rituitslag

  1. Marianne Vos (Ned) in 3u31'48"
  2. Lotte Kopecky - z.t.
  3. Eugenia Bujak (Slo) - z.t.
  4. Lorena Wiebes (Ned) op 0.03"
  5. Marta Bastianelli (Ita) - z.t.
  6. Jolien D'hoore - z.t.

  Algemeen klassement

  1. Marianne Vos (Ned) in 3u36'26"
  2. Katie Archibald (GBr) - 0.06"
  3. Lotte Kopecky - 0.10"
  4. Eugenia Bujak (Slo) - 0.12"
  5. Pernille Mathiesen (Den) - 0.19"
  6. Jolien D'hoore - 0.20"

  Bekijk de samenvatting van de 1e rit (beelden AVS)