Ga naar de inhoud

La Madrid Challenge gespreid over 2 dagen, ploegentijdrit komt erbij

 do 19 juli 2018 11:51
Foto van Jolien D'Hoore die de overwinning viert.
Jolien D'Hoore was in 2016 en 2017 de beste in La Madrid Challenge.

Voor de eerste keer in de korte geschiedenis van La Madrid Challenge wordt de wielerwedstrijd voor vrouwen over twee dagen gespreid. Daags voor het criterium in Madrid staat een korte ploegentijdrit op het programma.

14 kilometer vlammen tegen de klok

La Madrid Challenge by La Vuelta staat sinds 2016 op de wielerkalender en wordt tijdens de Ronde van Spanje voor mannen afgewerkt. Dit seizoen rijden de vrouwen voor het eerst twee etappes.

 

Op zaterdag 15 september staat in Boadilla del Monte, een voorstad van Madrid, een ploegentijdrit van 14 kilometer op het programma. De rensters zullen op een gesloten circuit voor de dagzege strijden. Een dag later wordt het vlakke criterium in de straten van Madrid gereden voor de mannen aan de slotrit van hun Vuelta beginnen.

 

22 ploegen van elk 5 rensters nemen deel aan La Madrid Challenge. Met Doltcini-Van Eyck Sport, Lotto Soudal Ladies en Health Mate-Cyclelive Team strijden drie Belgische teams mee. Jolien D'Hoore was in 2016 en 2017 telkens de beste.

De mededeling op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.