• home
 • video
 • pas verschenen

  Honderden Japanse fans verwelkomen Iniesta: "Ik doe mijn best om er een succes van te maken"

  Honderden Japanse fans stonden Iniesta op te wachten voor een handtekening of een foto.

  Honderden Japanse fans stonden Iniesta op te wachten voor een handtekening of een foto.

   

  Andres Iniesta heeft zijn entree in Japan niet gemist. Bij zijn aankomst op de Kansai-luchthaven in Osaka werd de Barça-legende door een menigte enthousiaste fans verwelkomd. Volgend seizoen zal hij te zien zijn in het truitje van Vissel Kobe. "Ik hoop dat de supporters ervan zullen genieten", was de eerste reactie van de Spanjaard.

  Ex-Barcelona-ster Andres Iniesta werd onhaald als een superster in Japan. De 34-jarige Iniesta maakte eind april bekend dat hij Barcelona na 22 jaar zou verlaten. Bij Barcelona won hij maar liefst 32 prijzen. Begin juli liet hij in een afscheidsbrief weten dat "de toekomst er goed uitziet".

   

  Vrijdag zal hij voor het eerst trainen met zijn nieuwe ploegmaats. "Het was een lange trip. Maar ik heb er zo naar uitgekeken om naar Japan te komen." Zondag kan hij al zijn debuut maken in de Japanse competitie tegen Shonan Bellmare. "Ik hoop dat de supporters ervan zullen genieten om mij en mijn team aan het werk te zien."

   

  Vissel Kobe eindigde vorig jaar 6e in de Japanse competitie. Bij de club zal de Spanjaard spelen naast de Duitse ex-international Lukas Podolski. Iniesta zette op het voorbije WK in Rusland een punt achter zijn carrière als international. Spanje verloor in de 1/8e finales van Rusland na strafschoppen.

  Bekijk de aankomst van Iniesta op de luchthaven