• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet en Van Aert zijn blikvangers in Belgische EK-selectie

  Van Aert in de sprint

  Zowel Van Aert, Van Avermaet en Stuyven zijn geselecteerd voor het EK.

  Van 5 tot 12 augustus wordt er in Glasgow gestreden om de Europese titel in het wielrennen. De Belgische wielerbond heeft zopas zijn selectie vrijgegeven. De bekendste namen: Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Wout Van Aert. 

  Twee speerpunten met Van Avermaet en Van Aert

  De olympische kampioen op de weg en de wereldkampioen veldrijden leiden de achtkoppige selectie voor het EK, dat op 12 augustus wordt gereden. Naast de twee werden ook Jasper Stuyven, Dimitri Claeys, Xandro Meurisse, Tosh Van der Sande, Dries Van Gestel en Jelle Wallays geselecteerd. Als reserven zijn Jasper De Buyst en Aimé De Gendt genomineerd.

   

  In de tijdrit, op 8 augustus, starten titelverdediger Victor Campenaerts en Yves Lampaert. Campenaerts won vorig jaar het EK-goud in het Deense Herning en werd in 2016 tweede.

   

  Bij de vrouwen zijn Sanne Cant, Valerie Demey, Sofie De Vuyst, Annelies Dom en Kaat Hannes geselecteerd voor de wegrit op 5 augustus. "Na afloop van La Course of de BeNe Ladies Tour kunnen er nog extra rensters worden toegevoegd", zegt de KBWB. Ann-Sophie Duyck, vorig jaar nog zilver, treedt aan in de vrouwentijdrit op 8 augustus.

  De Belgische selecties