Ga naar de inhoud

Eindwinnares Van Vleuten vervolledigt hattrick op slotdag Giro Rosa

 zo 15 juli 2018 15:56
Annemiek Van Vleuten
Van Vleuten wint de laatste rit en schrijft Giro Rosa op haar naam.

De Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft de laatste etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Mitchelton Scott-kopvrouw kwam niet meer in de problemen voor de eindwinst en schrijft zo de 29e editie van de Ronde van Italië voor vrouwen op haar naam.

Zeventien kilometer voor de aankomst moesten de rensters beginnen aan de enige klim van de dag: de San Leonardo. De top lag op 10.6 kilometer van de finish, een kolfje naar de hand van de klassementrensters. 

 

Nadat van Vleuten eerder de klimtijdrit en de rit naar de Monte Zoncolan had gewonnen, liet ze ook vandaag de andere vrouwen geen kans. De Nederlandse soleerde naar de finish en mocht nog maar eens het zegegebaar maken. Haar landgenote Lucinda Brand eindigde op de tweede plek, de Poolse Katarzyna Niewiadoma als derde.

 

De 35-jarige Van Vleuten wint zo de 29e editie van de Giro Rosa. Daarna volgt Ashleigh Moolman op plek 2, de derde plaats in de eindstand is voor Amanda Spratt.

Beelden na de aankomst:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 10

1. Annemiek van Vleuten (Ned) in 3u00'24"

2. Lucinda Brand (Ned) - 27"

3. Katarzyna Niewiadoma (Pol) - z.t.

4. Megan Guarnier (VS) - z.t.

5. Margarita Victoria Garcia (Spa) - z.t.

Eindklassement

1. Annemiek van Vleuten (Ned) in 25u50"22"

2. Ashleigh Moolman (ZAf) - 4'12"

3. Amanda Spratt (Aus) - 6'30"

4. Lucinda Brand (Ned) - 7'36"

5. Megan Guarnier (VS) - 9'20"