• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Evenepoel rijdt verloren in zijn eigen categorie"

  Evenepoel veroverde vrijdag in Brno de Europese titel tijdrijden bij de junioren.

  Met z'n Europese titel tijdrijden bij de junioren heeft Remco Evenepoel nog maar eens z'n talent getoond. Ook Iljo Keisse is onder de indruk van de beloftevolle wielrenner. "Hij was mee op stage en reed vlot met ons mee", vertelde hij in Villa Sporza. Maar de nieuwe Merckx is hij niet volgens Eddy Planckaert.

  "Rustig opbouwen en over 4 jaar z'n top bereiken"

  Amper een jaar geleden hing Remco Evenepoel zijn voetbalschoenen aan de haak en maakte hij de overstap naar het wielrennen. Sindsdien rijgt hij  met overmacht de overwinningen aaneen, ook de Europese titel tijdrijden bij de junioren pronkt nu op z'n palmares

   

  Ook Eddy Planckaert is onder de indruk van het 18-jarige wielergeweld. "Hij is een fenomeen. Wat hij nu al verwezenlijkt heeft bij de junioren...  Of hij  de nieuwe Eddy Merckx is? Merckx is Merckx en dan komt de rest. Je kan het ook niet meer vergelijken. De wielersport is gemondialiseerd en er is meer concurrentie."

   

  Planckaert wijst vooral op het belang van een goede entourage. "Hij moet mensen rond zich hebben die hem niet gaan verbranden en zomaar voor de leeuwen gooien. Ze moeten hem geen programma geven om publiciteit te pakken met die jongen. Laat hem rustig opbouwen en over 2 à 4 jaar zijn top bereiken".

  Bijna overal waar hij start, rijdt Evenepoel de tegenstand op een hoopje.

  "Gebrek aan tegenstand is ongezond voor jonge renner"

  Evenepoel wint niet alleen, vaak doet hij dat ook nog eens met minuten voorsprong. Maar voor een overstap naar de profs is het nog te vroeg. Volgend seizoen gaat Evenepoel naar de opleidingsploeg van Axel Merckx (Hagens Berman), daarna trekt hij wellicht naar Quick-Step Floors.

   

  "Hij had de overstap nu al moeten kunnen maken, maar hij mocht niet van de UCI", zegt Keisse. "Dat is een probleem, want hij rijdt nu verloren in zijn eigen categorie."

   

  Ook volgens Planckaert heeft Evenepoel meer tegenstand nodig. "Nu krijgt hij geen concurrentie en dat is ongezond voor een jonge renner.  Hij zal nog schrikken als hij bij de profs ziet dat er nog snelle renners zijn. Daar moet hij mee geconfronteerd worden."

   

  Keisse kon afgelopen winter met eigen ogen het talent van Evenepoel aanschouwen. "Hij was mee op stage en reed echt vlot met ons mee. Alleen in de afdaling kwam hij eens in de problemen. Het is indrukwekkend wat die jongen kan."

   

  Met jong talent durft het nog al eens fout lopen bij de stap naar de profs, maar Keisse heeft er een goed oog in. "Ik denk wel dat hij goed weet wat hij wil en hij is ook goed omringd. Hij heeft een entourage die ervoor zorgt dat hij niet ontspoort."

  Villa Sporza over Remco Evenepoel: