• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA berispt omroepen: "Te veel opwindende vrouwen in beeld op WK"

  Volgens de wereldvoetbalbond werd er tijdens het WK te veel gefocust op vrouwen tijdens de uitzendingen.

  Volgens de wereldvoetbalbond werd er tijdens het WK te veel gefocust op vrouwen tijdens de uitzendingen.

  Volgens de wereldvoetbalbond werden er tijdens de wedstrijden op het WK in Rusland te veel mooie vrouwen in beeld gebracht. Omroepen hebben hun cameramannen verboden om nog langer op vrouwen te focussen in hun uitzendingen.

  De diversiteitsdirecteur van FIFA, Federico Addiechi, deed de oproep om minder vrouwen in beeld te brengen. Hij wil zo seksisme in de voetbalwereld tegengaan. Volgens anti-discriminatiegroep Fare Network is dat het grootste probleem op het WK.

   

  Men vond 30 gevallen met seksistische beelden. Aan de BBC vertelde Addiechi dat "het hard optreden tegen het inzoomen op mooie vrouwen onderdeel wordt van het beleid van FIFA. Dit is één van de activiteiten waar we zeker mee bezig zullen zijn in de toekomst. Het is een normale evolutie".

   

  Sommige fans gingen erg ver in hun seksistische opmerkingen en werden aangesproken op hun gedrag en kregen zelfs een stadionverbod. Anderen werd dan weer gevraagd het land te verlaten.

   

  Het fotopersbureau Getty Images werd ook veroordeeld. Het bureau gaf een album met alleen maar mooie en jonge vrouwen uit. Ze hebben de foto's intussen verwijderd en excuseerden zich voor hun seksistische actie.

  Ook vrouwelijke reporters werden het slachtoffer van seksisme