• home
 • video
 • pas verschenen

  Dubbelslag voor Ruth Winder: dagzege en leiderstrui in Giro Rosa

  De Amerikaanse op kop van het vluchtersgroepje.

  Winder was de sterkste in een groepje van drie.

  Ruth Winder (Team Sunweb) heeft de vijfde etappe in de Giro Rosa aan haar palmares toegevoegd. De Amerikaanse was de sterkste van drie vluchters die het peloton voor bleven in de straten van Omegna. Winder is ook meteen de nieuwe leidster in het algemene klassement.

  Winder trok er samen met Alice Maria Arzuffi (Bizkaia Durango) en Tayler Wiles (Trek-Drops)  vandoor op de beklimming van de Someraro. Het drietal mocht spurten voor de dagzege. Daarin kroonde Winder zich de snelste, voor Wiles en Arzuffi. 

  Het peloton kwam pas 1'15" later op de finishlijn. Daar werd de spurt gewonnen door de Nederlandse Marianne Vos (WaowDeals). Winder neemt door de voorsprong de leiderstrui over van haar ploeggenote Leah Kirchmann.