• home
 • video
 • pas verschenen

  Castors Braine bekampt titelhouder Emma Meesseman in de EuroLeague

  " "

  Emma Meesseman won vorig jaar de EuroLeague met Jekaterinburg.

  Castors Braine kent zijn tegenstanders in Groep A van de EuroLeague basketbal voor vrouwen, waarvoor vandaag geloot is in München. Met de Russische ploeg Jetakerinburg van Emma Meesseman treft de Belgische kampioen de titelhouder.

  Ook USK Praag (kampioen van Tsjechië), Bourges (kampioen van Frankrijk), Schio (kampioen van Italië) en CCC Polkowice (kampioen van Polen) zitten in de poule van de Belgen. In de 2 resterende plaatsen in de groep van 8 worden ingevuld door barragisten.

   

  Castors Braine neemt voor de derde keer in zijn geschiedenis deel aan de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie. De vorige keren gingen de Waals-Brabantse basketbalsters eruit in de groepsfase zonder vangnet van de FIBA EuroCup.

   

  De groepsfase van de EuroLeague bestaat uit 2 groepen van  8 teams. De top 4 van elke groep stoot door, de 5 en de 6e mogen naar de EuroCup. De 7e en 8e zijn Europees uitgeschakeld.

   

  In groep B speelt met Hind Ben Abdelkader nog een Belgische mee, bij Hatay uit Turkije. De barrages met 8 clubs zijn op 9 en 12 oktober, de reguliere groepsfase begint op 24 oktober.

  Loting EuroLeague:

  • Groep A: Jekaterinburg (Rus), Praag (Tsj), Bourges (Fra), Castors Braine, Polkowice (Pol), winnaar Nadezjda (Rus)/Cukurova (Tur), winnaar Villeneuve (Fra)/Szekszard (Hon)
  • Groep B: Koersk (Rus), Fenerbahçe (Tur), Sopron (Hon), Salamanca (Spa), Hatay (Tur), Flammes Carolo (Fra), winnaar Wisla Krakow (Pol)/Olympiakos (Gri), winnaar Venetië (Ita)/Riga (Let).