"The Beast of Belgium" wint prestigieus tafeltennistoernooi in India

Nuytinck klopte met zijn team de uittredende kampioen.

Cedric Nuytinck, Belgiës beste tafeltennisspeler, heeft met zijn team Dabang Smashers de topcompetitie Ultimate Table Tennis (UTT) gewonnen in India. Uittredend kampioen Falcons werd geklopt met 11-7.

De UTT staat sinds vorig jaar gekend als een lucratief toptoernooi waar enkele spelers uit de top 50 van de wereld aan deelnemen. Zij worden in hun teams aangevuld met toptafeltennissers uit India. Dit jaar vond nog maar de tweede editie plaats van het evenement.

The Beast of Belgium

Na drie weken zwoegen in het toernooi won Nuytinck dus met zijn team het pleit. "Geschiedenis is geschreven", zo schrijft een gelukkige Nuytinck op zijn Facebookpagina. "Dit is een moment voor mij en het team om voor de rest van ons leven te koesteren."

Nuytinck, die tijdens het toernooi telkens werd aangekondigd als "The Beast of Belgium", spreekt van een hoogtepunt in zijn carrière. "Ik boekte een paar mooie resultaten tegen wereldspelers. Nu is het tijd om even uit te rusten en te recupereren voor volgend seizoen."