Ga naar de inhoud

Laurens Devos en Florian Van Acker verlengen hun Europese titel

 vr 8 september 2023 09:20
Laurens Devos en Florian Van Acker
Laurens Devos en Florian Van Acker.

Op het Europees kampioenschap G-tafeltennis in Sheffield (Eng) hebben Laurens Devos en Florian Van Acker gisteravond met succes hun titel verdedigd. "Het werd tijd dat ik nog eens een prijs won", reageert de laatste.

Tweevoudig paralympisch kampioen Laurens Devos (klasse 9; spelers met een fysieke beperking) zette in de finale de Oekraïner Ivan Mai opzij met 11-6, 11-2 en 11-2. 

 

"Ik wist niet goed wat te verwachten, aangezien ik nog nooit tegen hem gespeeld had. Hij liet wel mooie resultaten optekenen tegen sterke tegenstanders en stond een tijdje nummer 2 op de wereldranking, dus ik was op mijn hoede", reageert Devos.

 

De 23-jarige atleet verzekerde zich van een 4e Europese titel op een rij.

 

"Ik stond in de finale op een hoog niveau te spelen en linkshandige spelers liggen me wel, doordat ik er ook vaak tegenkom op training."

Laurens Devos
Laurens Devos op de Paralympische Spelen in Tokio.

Van Acker klopt de paralympische kampioen

Florian Van Acker won zijn finale tegen de Hongaar Peter Palos, de paralympische kampioen, met 3-0 (11-4, 13-11 en 11-8). Het leverde hem zijn derde Europese titel op.

 

"Het werd tijd dat ik nog eens een prijs won. Het vertrouwen was er, hetgeen vaak ontbrak op vorige toernooien", stelt de 26-jarige Van Acker, die in de klasse 11 voor atleten met een verstandelijke beperking speelt.

 

"De stress overviel me vaak in halve finales, waardoor ik niet kon doorstoten naar finales. In deze finale stond ik ontspannen aan tafel en dat heeft geloond."

 

"Ik wil hiervoor graag Greg Planckaert (van G-sport Vlaanderen, red.) bedanken, want het is dankzij hem dat ik hier met een goede mentaliteit sta te spelen."

Het werd tijd dat ik nog eens een prijs won.

Florian Van Acker
Florian Van Acker
Florian Van Acker in actie op de Paralympische Spelen in Tokio.