• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Heb nog geen keuze gemaakt tussen Boyata en Vermaelen"

  Roberto Martinez heeft nog niet beslist wie morgen in het hart van de defensie speelt.

  Roberto Martinez stond vandaag de pers te woord op de gebruikelijk persconferentie, een dag voor de wedstrijd. Van onderschatting van de Japanners wil de bondscoach van de Rode Duivels niets weten. "Japan is dan wel de underdog, maar we hebben al tegen ze gespeeld, en toen maar nipt gewonnen."

  Roberto Martinez liet tijdens de groepsmatch tegen Engeland flink wat basisspelers aan de kant. Zijn Lukaku en De Bruyne en co daardoor ongeduldig geworden? 

   

  "Nee, ze maakten juist plezier, want ze maken deel uit van een team. Iedereen is nu fysiek en mentaal klaar om het team te helpen. Soms moet je spelers rust geven, zeker na zo'n zwaar seizoen. Japan deed het trouwens ook."

   

  Wie voorlopig al genoeg rust kregen, zijn Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. De twee verdedigers mochten tegen Engeland van hun eerste speelminuten proeven op dit WK. Hoe is met hen gesteld?

   

  "Ze zijn allebei fit. Of Vermaelen of Boyata zal spelen? Ik heb nog geen keuze gemaakt. In die zin is de training van vanavond belangrijk. Dan zal ik mijn beslissing nemen." De enige die niet fit is, is Adnan Januzaj, hij kreeg een stamp op zijn knie gisteren. Het is nog niet duidelijk of hij speelklaar raakt.

  Martinez: Bij Japan is de coach wel veranderd, maar de spelers zijn dezelfde"

  Roberto Martinez kijkt uit naar de 1/8e finales tegen Japan. De Belgische bondscoach wil hen niet onderschatten. "We hebben al tegen ze gespeeld, en toen hebben we maar nipt gewonnen. Er is wel een andere coach nu, maar de spelers zijn dezelfde gebleven. Er zijn geen geheimen, iedereen wil vanaf nu zijn dromen najagen. We zijn klaar."

   

  Hoe wil Martinez de Japanners verslaan? Concentratie is de sleutel. De Japanners zijn technisch goed, en heel goed gestructureerd ook. Op korte tijd kunnen ze voor veel gevaar zorgen in de zestien."

   

  Over de opstelling van de Rode Duivels morgen wenste de bondscoach niet uit te  wijden. "Zei Mertens gisteren dat die logisch zou zijn? Iedereen is sowieso klaar. Ze weten nu allemaal wat het is om op een WK te staan. Het gaat niet over de opstelling, maar over wie klaar is om op het veld alles te geven."

   

  Wordt de hitte in Rostov een probleem voor de Duivels? "Nee. In Sotsji was het warmer. We spelen ook pas om 21 uur (Russische tijd), dus dan zal het wel al wat afgekoeld zijn."