• home
 • video
 • pas verschenen

  Late aanval in koninginnenrit bezorgt Sosa zijn eerste profzege

  Ivan Sosa (Androni Sidermec) heeft de derde en lastigste rit in de Adriatica Ionica Race gewonnen. Op twee kilometer van het einde schudde de Colombiaan de drie andere overlevers van zich af. Hij is ook de nieuwe leider. Ben Hermans mocht als derde mee op het podium.

  Na een heuvelachtige aanloop van 70 kilometer begon het peloton aan het hoofdgerecht in de derde etappe. Op het menu: twee beklimmingen van eerste categorie en een aankomst boven op een col buiten categorie. 

   

  Het waren Fabio Fellini en Marco Frapporti die zich het best voelden op weg naar de slotklim. Het duo begon er met een voorsprong van een minuut aan. Die smolt als sneeuw voor de Italiaanse zon onder impuls van de Bardiani-ploeg. Carboni en Ciccone demarreerde en kregen het gezelschap van Ravasi, Sosa, Arslanov, Weening en Ben Hermans.

   

  De kopgroep baande zich een weg naar de top en op drie kilometer van de finish dacht Ciccone dat zijn moment aangebroken was. Maar Sosa gebruikte de Italiaan als springplank en soleerde naar de eerste profzege uit zijn carrière. Hij neemt door zijn overwinning ook de leiderstrui over van Elia Viviani.

  De aankomst van Ivan Sosa

  De podiumceremonie

  Uitslag rit 3
  1. Ivan Sosa (Col) in 4u40'42"
  2. Giulio Ciccone (Ita) op 37"
  3. Ben Hermans 1'06"
  4. Edward Ravasi (Ita) 1'12"
  5. Pieter Weening (Ned) 1'29"
  6. Ildar Arslanov (Rus) 1'43"
  7. Gianluca Brambila (Ita) 2'20"
  8. Peter Stetina (VS) 2'27"
  9. Giovanni Carboni (Ita) 2'39"
  10. Simone Petilli (Ita) 2'45"
  Klassement na rit 3
  1. Ivan Sosa (Col) in 8u56'38"
  2. Edward Ravasi (Ita) op 18"
  3. Giulio Ciccone (Ita)  45"
  4. Ildar Arslanov (Rus) 1'13"
  5. Peter Stetina (VS) 1'38"
  6. Ben Hermans 1'45"
  7. Simone Petilli (Ita) 1'51"
  8. Gianluca Brambilla (Ita) 1'54"
  9. Pieter Weening (Ned) 2'03"
  10. Valerio Conti (Ita) z.t.