• home
 • video
 • pas verschenen

  Openhartige Pinot: "Mijn enige vijand is mijn gezondheid"

  Thibaut Pinot.

  Thibaut Pinot na zijn rampzalige dag in de Giro.

  Thibaut Pinot (28) kondigde gisteren aan dat hij de Ronde van Frankrijk laat schieten. De Fransman herstelt nog altijd van de oplawaai die hij in de Giro incasseerde. "Ik heb het gevoel dat het telkens mij overkomt", zegt de Franse chouchou over zijn gezondheidsperikelen. 

  "Daags na legendarische dag volgde catastrofe"

  Thibaut Pinot lag op koers voor een podiumplek in de Giro, maar zakte in de laatste bergrit helemaal door het ijs. In L'Equipe doet hij vandaag het relaas van die angstaanjagende inzinking.

   

  "Op vrijdag had ik nog een legendarische dag, zaterdag was het een catastrofe", vertelt Pinot, die op de voorlaatste dag van de Giro ruim drie kwartier aan zijn broek kreeg.

   

  "Toen ik na de rit weer in het hotel was, spuugde ik bloed. Ik was zeer bang. Op weg naar het ziekenhuis verloor ik het bewustzijn en ik wist niet wat er met mij gebeurde."

   

  "In het ziekenhuis kwam het ergste moment, toen de dokter me vroeg of ik eerder al een longprobleem had gehad. Die tien minuten waarin ik op een diagnose moest wachten, waren zeer beangstigend. Ik vreesde het ergste."

  "Het is hard om er op mentaal vlak mee om te gaan"

  Thibaut Pinot kampte met een longaandoening en moest de Giro verlaten. De Fransman bleef weer eens gedesillusioneerd achter. "Het is niet dat het gewoon af en toe gebeurt, het overkomt me altijd."

   

  "Op de Tour van 2014 na (waarin Pinot 3e werd), voelde ik me nooit 100 procent zoals de andere kopmannen in grote rondes. Ik heb het gevoel dat ik het altijd meemaak, ook al volg ik langetermijnbehandelingen voor mijn immuniteitssysteem."

   

  "Het is hard om daar op mentaal vlak mee om te gaan, want ik weet dat mijn gezondheid mijn enige vijand is. Dat is misschien het verschil met de andere toppers, die volledig fit blijven gedurende drie weken."