Beresterke Let Neilands triomfeert in Dwars door het Hageland

  Neilands kwam solo aan in Diest.

  Krists Neilands (Israel Cycling Academy) volgt Mathieu van der Poel op als winnaar van Dwars door het Hageland. Viviani sprintte naar de 2e plaats, Gianni Vermeersch vervolledigde het podium.

  Van der Poel in vroege vlucht, De Bie valt weg door pech

  Kasseien, onverharde en glooiende wegen. Dat zijn de basisingrediënten van Dwars door het Hageland, een wedstrijd waar de veldrijders geregeld aan hun trekken komen. 

   

  Vorig jaar troefde Mathieu van der Poel in een sprintje Van der Hoorn en Van Aert af. Vandaag probeerde de Nederlandse duizendpoot dat kunstje over te doen. Van der Poel stortte zich meteen in het offensief, ook zijn broer David, Viviani, Dupont, Merlier, Vermeersch en Danny van Poppel waren mee.

   

  Op de 50 km van de streep spreidden Sean De Bie en Lets kampioen Krists Neilands hun vleugels. Ze fietsten meteen een flinke bonus bij elkaar. Een lekke band probeerde zowel De Bie als Neilands af te remmen. Enkel de Let hield voorin stand.

   

  Achter zijn rug probeerden meerdere renners nog de sprong te maken. Maar Neilands was simpelweg te sterk. In de slotkilometers nam de Let - die in Milaan-Sanremo het pad effende voor Nibali - nog extra afstand.  Elia Viviani won de sprint van de achtervolgers voor veldrijder Gianni Vermeersch. Van der Poel stapte af.

  Uitslag

  1. Krists Neilands (Let) in 4u34'47"
  2. Elia Viviani (Ita) op 33"
  3. Gianni Vermeersch z.t.
  4.  Jérôme Baugnies  
  5. Sean De Bie  
  6. Nikolas Maes 43"
  7. Danny van Poppel (Ned) 53"
  8. Wesley Kreder (Ned) 1'00"
  9. Jonas Rickaert 1'01"
  10. Timothy Dupont 1'19"

  Van der Poel etaleert zijn techniek en snijdt bocht af

  Veel incidenten op de onverharde stroken

  Koplopers De Bie en Neilands reden elk lek in de finale

  Vermeersch: "Ik zou in dienst rijden van Mathieu"

  Op de 3e plaats was Gianni Vermeersch de beste Belg in de daguitslag. "Als veldrijder liggen koersen zoals Dwars door Hageland me wel", reageerde de renner van Corendon-Circus. 

   

  "De kopman bij ons team was natuurlijk Mathieu van der Poel. Dus ik was zelf met niet veel ambities vertrokken in Aarschot. Ik zou in dienst rijden van Mathieu. Zeker toen we na de eerste passage op de Citadel van Diest in de aanval gingen met een ruime groep."

   

  "Maar plots was Mathieu niet meer mee toen er opnieuw een afscheiding kwam. Ik ging dan maar zelf mijn kans, met een derde plaats tot gevolg."