• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdedigster Van der Breggen slaat Giro over

  Anna van der Breggen zal haar titel in de Giro Rosa niet verdedigen. De Nederlandse olympisch kampioene mikt voluit op het WK en laat de Italiaanse rittenkoers links liggen.

  Anna van der Breggen (28) heeft een rijkgevuld palmares: olympisch kampioene, Europees kampioene, winnares van de Ronde van Vlaanderen en de Giro Rosa, maar de regenboogtrui ontbreekt nog. De Nederlandse heeft nu van het WK in Innsbrück haar hoofddoel gemaakt.

   

  Om zich volledig op het WK te kunnen focussen, slaat ze de Giro Rosa over. "Ik heb de ronde al twee keer gewonnen", vertelt ze aan CyclingOnline. "Ik was sowieso niet van plan om de wedstrijd als kopvrouw te rijden. Ik wil graag een ander pad kiezen en fris op het WK komen."