Ex-Sky-dokter onthult in boek de medische praktijken binnen het team

  Froome en Wiggins reden samen de pannen van het dak bij Sky.

  In de zomer van 2014 werd een computer vol medische gegevens van Team Sky gestolen in Griekenland. De eigenaar van die computer, dokter Richard Freeman, komt eind juni met een "uitzonderlijk" boek over de medische principes bij Team Sky.

  Mysterieus pakketje Wiggins, gestolen computer

  Afgelopen winter onderzocht een Britse parlementaire commissie verdachte handelingen bij Team Sky. Zo kreeg Bradley Wiggins in 2011 een mysterieus pakketje tijdens het Critérium du Dauphiné, die hij toen ook won. 

   

  Maar naar de inhoud van dat pakketje is het nog altijd raden. Tijdens het onderzoek werkte de toenmalige Sky-dokter Richard Freeman niet mee, omdat hij naar eigen zeggen ziek was. De commissie kon ook niet de computer met het medische dossier van Sky onderzoeken, omdat Freeman tijdens een vakantie in Griekenland bestolen werd.

   

  Ondertussen heeft de  voormalige dokter van Team Sky een boek geschreven met zijn versie van de feiten. 9 dagen voor de Tour-start (7 juli) ligt het boek in de rekken.

  Uitgeverij: "Over de medische principes die Sky-renners successen opleverden"

  De parlementaire commissie heeft al laten weten dat het zeker een inkijkje zal nemen in Freemans boek "Where Medicine and Sport Collide". 

   

  Volgens de uitgeverij gaat het om een "uitzonderlijk boek". "Dokter Freeman onthult de medische principes en praktijken die de Sky-renners naar successen geloodst hebben."

   

  "In een sport waarin er zowel een ethische lijn als een aankomstlijn bestaat, geeft dokter Freeman een eerlijk en open antwoord op de beschuldigingen van medische wanpraktijken om de prestaties bij Sky-renners te verbeteren."