• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuer slikt 2 doelpunten met wereldkampioen Duitsland in Oostenrijk

  Wereldkampioen Duitsland is op de dool. Na 3 gelijke spelen en 1 nederlaag in de laatste 4 matchen, verloor het opnieuw in Oostenrijk. Heroptredend Bayern-doelman Neuer maakte een comeback in mineur, "al deed hij het goed", zag bondscoach Löw.

  Het journaal 13u met o.a. Engeland-Nigeria en Oostenrijk-Duitsland

  In de Hypo-Arena in het Oostenrijkse Klagenfurt was de Duitse selectie toch enigszins op zoek naar wat kostbaar vertrouwen met oog op het WK in Rusland. De uittredende wereldkampioen kon al 4 wedstrijden op rij niet meer winnen, een reeks die al sinds 2004 niet meer voorgekomen was bij de Mannshaft. 

   

  De oefenwedstrijd stond evenwel niet in het teken van die negatieve tendens, want Bayern-doelman Manuel Neuer speelde voor het eerst sinds lange tijd nog eens een wedstrijd.

   

  Neuer moest dit seizoen verschillende keren onder het mes na een voetbreuk en timmerde al geruime tijd aan de weg terug. De wedstrijd van vanavond zou over zijn WK-deelname moeten beslissen. 

  Efficiënt Oostenrijk wint ondanks Duits overwicht

  In die wedstrijd leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Duitsland, want Mesut Özil zette zijn land al na 11 minuten op voorsprong. Duitsland overheerste, wat zich ook vertaalde naar een balbezitpercentage van 65 procent. 

   

  Toch was dat overwicht onvoldoende voor de Duitsers, want Oostenrijk toonde zich in en rond het strafschopgebied heel wat gevaarlijker. De Oostenrijkers schoten met scherp in de 2e helft, zo stelde Hinteregger in minuut 53 gelijk, waarna Schöpf 20 minuten voor tijd de eindstand vastlegde.

   

  Manuel Neuer mocht zich in zijn 1e wedstrijd van dit jaar dus al 2 keer omdraaien. Duitsland kon zo voor de 5e wedstrijd op rij niet winnen, wat de Duitse bondscoach Joachim Löw ongetwijfeld flink wat kopzorgen zal bezorgen. "Na zo'n lange afwezigheid deed Neuer het goed. Maar het verlies is vervelend. We speelden een goeie eerste helft, maar verloren te veel ballen na de rust. We maakten het onszelf moeilijk. Er waren heel wat zaken slecht vandaag."

  De opstellingen van Duitsland en Oostenrijk

  Duitsland:

  Neuer, Hector, Rüdiger, Süle, Kimmich, Khedira (46'Rudy), Gündogan (56' Goretzka), Brandt (67' Werner), Ozil (76' Draxler), Sané (67' Reus), Petersen (76' Gomez).

   

  Oostenrijk:

  Siebenhandl, Dragovic, Prödl, Hinteregger, Lainer, Baumgartlinger, Grillitsch (79' Illsanker), Alaba, Schöpf (76' Bauer), Zulj (88' Kainz), Arnautovic (84' Burgstaller).

  Andere oefenwedstrijden van zaterdag

  Zweden - Denemarken 0-0

  Zweden en Denemarken hebben zich vanavond niet van hun meest kwalitatieve kant laten zien. Het thuisland kreeg geen enkele bal binnen het kader, terwijl tegenstander Denemarken Zweden-doelman Olsen slechts 3 keer aan het werk zette. Met een zoutloos gelijkspel werd de logica dan ook gerespecteerd.

   

  IJsland - Noorwegen 2-3
  WK-ganger IJsland heeft thuis een oefeninterland tegen niet-WK-ganger Noorwegen verloren. Finnbogason (ex-Lokeren) en Sigurdsson draaiden een achterstand om, maar in de laatste 10 minuten liep het nog mis. De bezoekers sloegen nog hard toe langs King en Sorloth.

   

  Bij IJsland kregen naast Finnbogason met Bjarnason (ex-Standard), Skulason (Lokeren) en Ingason (ex-Lokeren) nog enkele bekenden speelminuten. Voor IJsland wordt het het eerste WK. Opvallend: de coach van Noorwegen, de Zweed Lars Lagerbäck, was de man die IJsland 2 jaar geleden naar een groot toernooi (het EK in Frankrijk) leidde.