• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara daagt Froome uit: "Doe solo over in mijn Chase Cancellara"

  Cancellara en Froome

  Zien we Cancellara en Froome binnenkort over de Zwitserse bergen rijden?

  Chris Froome verbaasde vriend en vijand in de Giro met een solo van 80 kilometer, die hem uiteindelijk de eindzege opleverde. Fabian Cancellara verleidt de Brit tot een bisnummertje.

  Fabian Cancellara organiseert op 1 juli, een week voor de Tour de France, een soort wielertoeristentocht in zijn Zwitserse achtertuin. De bedoeling is dat de deelnemers Cancellara proberen in te halen op een bergachtig parcours, vandaar de naam "Chase Cancellara".

   

  Maar Cancellara kan nog wel een extra locomotief gebruiken en dus prikkelt hij Chris Froome op Twitter. Het parcours van "Chase Cancellara" doet immers enorm terugdenken aan de laatste 80 kilometer van de Giro-rit naar Bardonecchia.

   

  "Wil je dit kunststukje nog eens overdoen en je klaarstomen voor de Tour?", vraagt Cancellara. "Laat ons dan samen achtervolgd worden door de amateurs. 80 kilometer, 3 cols! Ben je er klaar voor?" Benieuwd of Froome de handschoen opneemt...