• home
 • video
 • pas verschenen

  China pakt zoals te verwachten de dubbelslag op de 3 meter-plank

  China heeft goud en zilver weggekaapt op de 3 meter-plank bij de vrouwen. Shi Tingmao won de finale, He Zi was net als in Londen vier jaar geleden tweede. Het is de achtste keer op rij dat het 3 meter-goud naar China gaat.

  Tania Cagnotto uit Italië was de "best of the rest" op de 3 meter-plank, maar dat er een Chinese zou winnen, was al lang duidelijk. Het was van 1984 geleden dat China geen goud pakte op dit nummer, in Rio pakte het land al vier van de vijf gouden medailles in het duiken.

   

  De grootste druk die op de schouders van Shi Tingmao en He Zi lag, was de wetenschap dat ze allebei de voorkeur hadden gekregen op Wu Minxia. Zij won het nummer in Londen voor He zi en pakte op deze Spelen al goud in het synchroon duiken, samen met Tingmao nota bene.

   

  Maar ze hielden allebei de druk af en waren zowel in de halve finale en de finale de nummer één en twee. Shi Tingmao was uiteindelijk de beste en veroordeelde He Zi tot een tweede zilver.

   

  De 25-jarige He Zi kreeg wel een mooi troostprijs. Haar vriend verraste haar tijdens de medailleceremonie met een huwelijksaanzoek dat ondertussen de wereld rondgaat. Dat zorgde voor extra knuffels van de andere finalisten.